< terug naar overzicht

kleuradvies INTERIEUR

Heeft u moeite met het kiezen van de juiste kleur voor uw interieur? Met een kleuradvies helpen wij u hier graag mee. Want een goed gebruik van kleur in het interieur is zo belangrijk! En met kleur valt ook zoveel te bereiken. Een kil interieur kan met een goed kleuradvies een heerlijke warme sfeer krijgen. Neem CONTACT met ons op, om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. 

 

hoe gaan we te werk

Bij het geven van een goed kleuradvies voor uw interieur, kijken we eerst naar de ruimte en de ligging t.o.v. de zon. Een ruimte op het noorden vraagt om andere kleuren dan een woning op het zuiden. En is in die kleine ruimte die donkere wand nu wel verstandig?Kleuradvies interieur Nijmegen 1

Daarnaast is er ook een verschil in de werking van kleuren. Sommigen kleuren komen op de je af en maken de ruimte optisch kleiner. Dit kan wellicht een goed kleuradvies zijn voor de slaapkamer, waardoor deze intiemer wordt, maar is niet geschikt voor elke ruimte.

Ook speelt een goede balans van de kleuren in het kleuradvies een belangrijke rol. Een interieur wat bestaat uit alleen maar warme kleuren, kan heel “muf” worden. En u kunt zich voorstellen hoe koele kleuren het interieur heel kil laten aanvoelen. Dus de truc is om te zoeken naar de juiste balans van de kleuren. Bekijk ons PORTFOLIO voor voorbeelden. 

 

Een goed kleuradvies – de juiste balans

Ook belangrijk bij een goed kleuradvies, is om te spelen met felle en meer vergrijsde kleuren. Felle kleuren springen meteen in het oog. Daarom adviseren wij deze vaak in kleinere hoeveelheden in het kleuradvies voor uw interieur. Anders kan het een bonte kermis worden. Wat in sommige gevallen ook juist leuk kan zijn!

Ook combineren we in het kleuradvies donkere en lichtere kleuren in het interieur. Dit maakt het net wat minder vlak en geeft de mogelijkheid om de focus ergens wel of juist niet op te leggen.

Kleuradvies interieur NijmegenEn wat dacht u van behang? De mogelijkheden hiervoor zijn tegenwoordig eindeloos. En wat een mooie toevoeging kan dit zijn in uw interieur! Soms is een rustig behang voldoende om de ruimte meer warmte te geven en andere ruimtes kunnen wel wat meer pit hebben en adviseren we in ons kleuradvies juist dat uitgesproken behang!

Uiteraard kijken we bij het geven van kleuradvies ook naar de andere kleuren in uw interieur. Vloer, bank, wellicht open keuken, allemaal zaken waar we rekening mee houden. Wanneer de kleuren in een interieur zich herhalen, dan geeft dit rust.

En ook belangrijk en misschien nog wel het meest belangrijke bij het geven van een goed kleuradvies voor uw interieur, is uw persoonlijke smaak!

Wilt u een afspraak maken voor een kleuradvies voor uw interieur, neem dan hier CONTACT op!