< terug naar portfolio

Duurzame bungalow

nijmegen

Over het project

Toen deze klant ons benaderde, hadden ze al een prachtige kavel in het bos gekocht en plannen om hier een duurzame bungalow op te bouwen. Voor de basis van de woning, zijn stalen units aangeschaft via Markplaats. Een unieke manier van bouwen en een mooi voorbeeld van hergebruik. 

Maar de uniekheid van het project, zorgde ook voor veel vragen. Hoe delen we de ruimte in, werken we het plafond wel of niet af, hoe zorgen we voor een warme gezellige sfeer en wat zijn de juiste keuzes qua duurzaamheid. 

Door de keuken dwars in de ruimte te plaatsen, is er een scheiding ontstaan tussen eet- en zithoek. De scheidingswand is bewust vrij laag gehouden, om toch openheid te behouden.

Voor de wandafwerking is gekozen voor American Clay. Een duurzame, milieuvriendelijke wandafwerking obv klei. De kleur is een warme, maar lichte tint. Daarnaast is één wand behangen met een natuurlijke print in houtstructuur.

Bij het maken van alle keuzes is rekening gehouden met de ligging van de woning in het bos en een mooie overgang van binnen naar buiten.