< terug naar portfolio

Jaren '30 woning

Nijmegen

Over het project

De bewoners van deze woning hadden moeite met het goed indelen van de ruimte. Vooral in de zithoek, door de ruime doorgang van zit- naar speelkamer. In het ontwerp is ervoor gekozen om deze te verkleinen. Hierdoor ontstaat een meer intieme zithoek, is er meer ruimte voor de bank en is tevens de inkijk in de speelhoek beperkt. Tevens is ervoor gekozen om het glas-in-lood raam in de zitkamer te verwijderen. Dit geeft meer rust.

Een grote wens was het plaatsen van schuifdeuren tussen de woon- en eetkamer en een nieuwe achterpui. Binnenkijken heeft beide ontworpen, rekening houdend met het karakter van het huis. Tevens is de pui in de keuken aangepast, zodat hier nu een loopdeur naar buiten is.

Ook de keuken zelf is grondig aangepakt. Een compleet andere indeling, met een losstaand eiland. En het hout van de keuken is prachtig met de donkere tegelvloer en komt weer terug in de vloer van de woonkamer.

Om de metamorfose compleet te maken, is er een nieuwe vloer gelegd in zowel woonkamer als keuken en is er een nieuwe haard geplaatst.