Hal en toilet Nijmegen

De hal en het toilet in deze jaren '30 woning waren toe aan een opknapbeurt. Hierbij was de wens van de bewoners om de jaren '30 sfeer nog meer terug te halen.

 

Een uitdaging in de hal was het wegwerken van de meter- en stoppenkast op een mooie en efficiënte manier. Binnenkijken maakte het ontwerp, de timmerman voerde uit. Mooi weggewerkt, maar toch bereikbaar. Voor het behoud en toevoeging van de sfeer, is allereerst een trapleuning op maat gemaakt in de stijl van het bestaande houtwerk boven. Tevens zijn er "nieuwe" deuren geplaatst. Voor de wanden en het houtwerk is gekozen voor een frisse witte tint, waardoor het glas-in-lood prachtig tot zijn recht komt.

 

In de oude situatie, hingen aan beide zijden van de hal diverse lijstjes met foto's. Deze zijn nu geconcentreerd op één wand. Dit geeft meer rust. Op de trap is een nieuw tapijt van Tretford gelegd, passend bij de kleur van het tapijt op de 1e verdieping en tevens mooi bij de rest van de hal. Een tapijt welke vroeger ook al werd gebruikt en daardoor past in de sfeer. En niet onbelangrijk, heel sterk en toch zacht aan de voeten!

 

En ook de toilet is aangepakt. Nieuw raampje, nieuwe tegels, ander fontijntje en "nieuwe / oude"-lamp. Nieuw, maar alsof het er altijd al heeft gezeten....

  • HAL VOORAF
  • HAL VOORAF
  • HAL VOORAF
  • EINDRESULTAAT HAL
  • EINDRESULTAAT HAL
  • EINDRESULTAAT HAL
  • EINDRESULTAAT HAL
  • EINDRESULTAAT HAL
  • TOILET VOORAF
  • TOILET VOORAF
  • EINDRESULTAAT TOILET
  • EINDRESULTAAT TOILET

« Ga terug naar projecten